Leírás és Paraméterek
Ezzel a speciális eszközzel kis helyen, fél óra alatt ínyenc csemegét lehet készíteni. A füstölő rozsdamentes (saválló) anyagból készült, kis helyen szállítható és higiénikusan tisztítható. Akár a horgászat alatt kifogott halak is füstölhetők benne, de egyéb (pl.: baromfi vagy sertés) húsok elkészítésére is alkalmas. Némi gyakorlással és a nélkülözhetetlen kellékek (fűrészpor, füstölőpor és pác só használatával) nem mindennapi ételt készíthetünk.
A halak előkészítése során mindenképpen sót alkalmazunk. Ezt vagy a halak felületére visszük fel száraz állapotban, vagy páclevet készítünk, és abba helyezzük a halat. A só kettős szerepet tölt be: nem csak ízesíti a húst, hanem a baktériumok jelentős részét is elpusztítja. A sóhoz természetesen más fűszereket is keverhetünk, ízlés és recept szerint.
Akármelyik pácolási eljárást használjuk, pácolás után a halakat hűvös, jól szellőző helyen kell tárolni, mindaddig, amíg felületük meg nem szárad. Száraz pácnál kaparjuk le a felesleges sót. Csak száraz felületű hallal kezdjük el a füstölést. Egyidejűleg 6 pisztrángot füstölhetünk egyszerre!
Egy kulisszatitok: ha a füstölés előtt 2 szem kockacukrot teszünk a zsírfogó tálcára, akkor sokkal szebb színt kap a hal húsa!
Méret: 44x28x14 cm